Centre des monuments nationaux

Centre des monuments nationaux

Het Centre des monuments nationaux is momenteel in Frankrijk de belangrijkste beheerder van de historische monumenten en locaties die voor het publiek zijn opengesteld. Zij verwelkomen jaarlijks ongeveer 9,2 miljoen Franse en buitenlandse bezoekers in bijna 100 monumenten. Sommige van deze locaties behoren tot de meest prestigieuze van het land: de abdij van de Mont-Saint-Michel, de kastelen van Angers en Azay-le-Rideau, de Arc de Triomphe en de Sainte-Chapelle, om er maar een paar te noemen.

 

Andere locaties liggen verder van de geijkte paden, maar hebben ook veel moois te bieden: Châteaudun dat over de Loirevallei uitkijkt, Aulteribe tegenover de bergketen van de Puys, Castelnau in het hart van de Lot, Le Thoronet, dat omringd is door het forêt des Maures, ... Deze getuigen van vervlogen tijden staan in sommige gevallen op de werelderfgoedlijst van de Unesco zoals het kasteel en de vestingwerken van de Cité de Carcassonne, het paleis van Tau, de abdij van Sauve-Majeure, de grot van Combarelles, …

 

Alle tijdperken en alle burgerlijke, religieuze of militaire architecturale stijlen komen aan bod, van de beschilderde grotten van la Vézère tot la Villa Savoye van Le Corbusier. Het doel van het Centre des monuments nationaux is dit erfgoed onder de aandacht brengen, het voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken en de kwaliteit van de ontvangst hoog te houden. De bijna 200 evenementen die jaarlijks rond de monumenten georganiseerd worden, leveren een bijdrage aan het culturele leven en de ontwikkeling van het toerisme.

 

Een overzicht voor de 20+'ers:

 

 

… en voor de wat jongere cultuurliefhebbers:

 

Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

Advertorial

Meer artikelen met:
Historie , , Evenement , Kastelen-en-abdijen

Overnachten: