Rennes, een smeltkroes van heden en verleden

 

Overal klinkt zacht geroezemoes van uitgelaten toeristen en studenten die genieten van een drankje en een hapje. Hoge platanen met hun weelderige bladerdak bieden welkome beschutting tegen de zon. Middeleeuwse vakwerkhuizen in pasteltinten vormen op Place Sainte Anne het decor van een memorabel etentje met uitzicht op de gotische kerk met sierlijke luchtbogen. Welkom in Rennes, de hoofdstad van Bretagne, waar het verleden en heden samensmelten.

Door: David Scherpenhuizen en Nathalie van Koot


Rennes biedt een keur aan prachtige architectuur in alle stijlen; gotische kerken, het classicistische Palais du Parlement waar kunst uit de 17e wordt tentoongesteld en een prachtig zwembad in art nouveau stijl uitgevoerd. Overal in het centrum zie je goed onderhouden vakwerkhuizen, fonteinen en beelden. Op het centrale Place de Mairie kom je ogen tekort om alle pracht tot je te nemen; het elegante ovale Operagebouw dat ’s nachts opgelicht wordt als een UFO, en het bombastische, neoclassicistische gemeentehuis. Ten oosten van het centrum op de hoogste heuvel van Rennes huisvest Parc du Thabor een botanische tuin van wereldklasse.


Maar wie denkt dat Rennes een soort openlucht museum is heeft het mis. Elke week vindt op de Place des Lices een grote groenten- en fruitmarkt plaats waar de plaatselijke bevolking bij elkaar dromt om bij hun favoriete marktkoopman inkopen te doen. Dit doen ze overigens al sinds de 15e eeuw. Het is een hectiek van jewelste en de handelaren prijzen hun prachtig opgestapelde artisjokken en andere groenten vol verve aan. Rennes is ook een echte studentenstad en het bruist van het leven met gezellige pleinen vol cafés en restaurants. Hipsters met volle baarden schuiven aan bij stijlvolle jongedames en drinken lokaal gebrouwen bier zoals Sainte Colombe of Breizh cola. Als je er eenmaal bent geweest smaakt Rennes naar meer.


 

Te doen:

 

 

Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

Advertorial

Meer artikelen met:
Steden , Regio-informatie , Bezienswaardigheden , Musea , Wandelen

Meer in de regio:
Ook in Bretagne

Overnachten:
Overnachten in Bretagne