Cafés-Canton

Cafés-Canton is de naam van een kleine maar dappere koffiebranderij, diep verscholen in een piepklein dorpje in de Franse Vogezen. Dit dorpje, met de naam Granges-Aumontzey, is echter wereldberoemd in de wijde omgeving dankzij deze koffiebranderij die genoemd is naar de familie Canton en die daar sinds 1921 is gevestigd. Het geheim van de uitzonderlijke smaak van de koffie zit 'm in twee dingen: Slow Roast en aandacht. Het branden van de bonen duurt wel tien keer langer dan gebruikelijk is in de grote branderijen. En dat proef je direct. Je vind het terug in alle koffiesoorten.

 

Een bezoek aan de branderij, waar ook heerlijke thee vandaan komt, is een leuk uitstapje voor degenen die in de buurt op vakantie zijn. Dat zijn er niet weinig, want Granges-Aumontzey ligt in de buurt van het vakantieparadijs Gérardmer en de tuinen van Berchigranges. Gérardmer kent bijna iedereen natuurlijk van de watersport in de zomer en de sneeuwzekere winters.


Maar je hoeft niet per se naar de Vogezen om van de koffie te proeven. Sinds enige tijd is de markt ook ontsloten voor Nederlandse koffieliefhebbers. Kijk maar eens op Cafés-Canton.nl

Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

Advertorial

Meer artikelen met:
Cultuur , Iconen

Meer in de regio:
Ook in Lorraine

Overnachten:
Overnachten in Lorraine