Ongewoon Parijs - Ferry van der Vliet

Ferry van der Vliet over Ongewoon Parijs:

"In ‘Ongewoon Parijs’ laat ik de Eiffeltoren, Louvre en Sacré Coeur links liggen. In mijn reisgids ga ik er van uit dat jij inmiddels al ruimschoots aan je toeristische plichten hebt voldaan en alle grote toeristische trekpleisters hebt gezien. 

Met mijn boek wil ik jou laten zien dat Parijs zoveel meer  te bieden heeft. Weg van de platgetreden paden, de busladingen toeristen, op zoek naar originele buurten en exotische wijken waar je de stad en haar inwoners beter zult leren kennen. Uiteindelijk is elke reiziger op zoek naar dat stukje exclusiviteit. Een plek waar de toerist nauwelijks komt maar waar je de polsslag van de stad voelt.

Het voorwoord is geschreven door Eveline Bijlsma, correspondent in Parijs voor De Telegraaf, Elsevier en BNR Nieuwsradio".

Voor de herkenbaarheid wordt het pad van de 20 arrondissementen gevolgd en het boek in vier delen verdeeld:

 

  • DEEL I - Veelkleurig Parijs
  • DEEL II - Chic en charme
  • DEEL III – De Faubourgs
  • DEEL IV -  De oude kern


Wat schrijft de pers erover:
‘Ongewoon Parijs’ bevat de observaties van een nieuwsgierige reiziger die het Parijs van de Parijzenaars wil leren kennen en steeds op zoek gaat naar de couleur locale. De gids neemt de lezer mee buiten de gebaande paden en langs verborgen schatten, alsof je wordt rondgeleid door een bevriende gids. Het is het Parijs dat bestaat uit gestolen momenten uit vervlogen tijden. Een Parijs waar je kunt genieten van kleine pleziertjes en immense schoonheid, vastgelegd door de auteur zelf.

Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

Advertorial

Meer artikelen met:
Boeken

Meer in de regio:
Ook in Île-de-France

Overnachten:
Overnachten in Île-de-France