Festival Int. de la Photo Animalière et de Nature

15 tot en met 18 november 2018

Het Festival International de la Photo Animalière et de Nature vindt dit jaar voor de 22e keer in Montier-en-Der plaats. Het festival is hét internationale fotofestival op het gebied van dier en natuur. Is het niet mogelijk dit festival zelf te bezoeken bekijk dan tenminste de website van dit festival om de prachtige foto's van dit jaar te zien! Een aanrader! Wanneer de naam Montier-en-Der valt ontstaat bij iedere serieuze natuurfotograaf, zowel amateur als professioneel, een prettig soort opgewondenheid. De naam van dit minuscule plaatsje in Champagne-Ardenne met nauwelijks 2000 inwoners is namelijk onlosmakelijk verbonden aan een van de grootste evenementen ter wereld op het gebied van natuurfotografie: het Festival Photo Animalière & Nature. Op een steenworp afstand van het Lac du Der Chantecoq - bekende pleisterplaats van zo'n 75.000 kraanvogels tijdens de grote trek - organiseert de AFPAN dit wereldvermaarde fotofestival dat werk laat zien van de allerbeste natuurfotografen.

 

In 1996 wist Pascal Bourgignon de plaatselijke VVV van Mortier-en-Der ervan te overtuigen een expositie te houden van foto's die waren ingezonden voor de jaarlijkse competitie van BBC Wildlife Magazine en het Museum of Natural History of London. In dat eerste jaar trok het gebeuren 3.000 bezoekers en nadat het in 1997 werd opgezet als een Festival groeide het aantal tot 10.000. Inmiddels is het bezoekersaantal opgelopen tot 38.000 in 2008 en verkeert in dit derde weekend van november heel Montier-en-Der in de ban van de fotografie. Naast de expositie zelf, waar beroemde fotografen aanwezig zijn om hun werk toe te lichten, is het programma uitgebreid met een aantal andere activiteiten. Er is een gevarieerd aanbod van workshops, een wedstrijd voor amateurs, expositieruimte voor de jeugd en diverse exposities die een specifiek deel van de natuurfotografie belichten: de wereld onder water, insecten, het wildleven in Frankrijk, macro- en microfotografie en nog veel meer. Aan grote namen geen gebrek, want met de aanwezigheid van o.a. Laurent Ballesta, Cyril Ruoso en Emmanuelle Grundman bevindt zich een concentratie van de crème de la crème uit de fotowereld op deze unieke plek in het hart van de Champagne-Ardenne.

 

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met deze gedachte voor ogen wordt tijdens het evenement grote aandacht geschonken aan de betrokkenheid van jongeren bij de natuur in het algemeen en door diverse activiteiten wordt hen op een speelse manier verantwoording en respect bijgebracht voor hun leefomgeving. Enkele duizenden scholieren nemen deel aan gesprekken, voorstellingen, workshops en wandelingen door de natuur.

 

Montier-en-Der - Haute Marne - Champagne-Ardenne

 

 

Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

222345

Advertorial