Carrières de Lumières

2 maart 2018 tot 6 januari 2019

Vanaf 2 maart 2018 vervolgt Carrières de Lumières in Les Baux-de-Provence het artistieke avontuur met 'Picasso et les maîtres espagnols'. Op de monumentale oppervlakken van de Carrières zijn projecties te zien van het werk van deze meesters uit voorbije eeuwen. De meesterwerken komen bijzonder tot hun recht op de muren in deze unieke omgeving van de Carrières. Te zien zijn onder andere Goya, Rosiñol, Zulooga, Sorolla en Picasso.

Gelijktijdig is er ook zo’n expositie over de Flower Power-kunst uit de sixties te bewonderen, met muziek uit die periode van onder anderen The Beatles, Jimmy Hendrix, The Rolling Stones, Simon & Garfunkel en The Beach Boys.
 

De voorstelling is te zien vanaf 2 maart 2018 tot en met 6 januari 2019.

 

Zie de voorgaande voorstellingen in Carrières de Lumières:

In 2015 presenteerde Carrières de Lumières het artistieke avontuur met 'Michel-Ange, Léonard de Vinci, Raphaël - Les géants de la Renaissance'. Op de monumentale oppervlakken van de Carrières waren projecties te zien van Michelangelo, Leonardo Da Vinci en Raphaël, de grote vertegenwoordigers van de Renaissance. Het geheel werd geregisseerd door Gianfranco Iannuzzi, Renato Gatto en Massimiliano Siccardi. De meesterwerken werden gemaakt in de late vijftiende eeuw en het begin van de zestiende eeuw in Florence, Milaan en Rome.
 

In 2014 presenteerde Carrières de Lumières Klimt et Vienne. De expositie 'Klimt en Wenen' bestond uit duizenden afbeeldingen die geprojecteerd werden op alle oppervlakten van deze oude steengroeve en die mee bewegen op het ritme van de muziek. Ondergedompeld in beeld en geluid werd de kijker uitgenodigd om te genieten van de picturale wereld van Gustav Klimt (1862-1918), Egon Schiele (1890-1918) en Friedensreich Hundertwasser (1928-2000). De 'reis' voerde langs een periode van 100 jaar van Weense kleurrijke en heldere schilderijen van Gustav Klimt en zijn tijdgenoten. Gustav Klimt is een van de grote decoratieve schilders van de late 19e eeuw in het keizerlijke Wenen. Goud en decoratieve motieven kenmerken zijn werk, portretten en landschappen. Schille en Hundertwasser werden beïnvloed door Klimt.

 

In 2013 was 'Monet, Renoir, Chagall, Voyages en Méditerranée' te zien. Het impressionistische licht, de fauvistische kleuren, pointilistische landschappen... dit allessuggereert een reis door de Méditerannée ofwel een reis langs de artistieke bewegingen uit de 19e en 20e eeuw. De voorstelling wordt op bijzondere wijze geprojecteerd op gigantische blokken van steen in Carrières de Lumières in Les Baux de Provence. Het audio-visuele programma, een uniek spektakel, kan van 8 maart 2013 tot en met 5 januari 2014 bezocht worden.
 

Een aantal van de zestien kunstenaars:

  • Impressionisme: Monet en Renoir
  • Pointilisme met Signac en Cross
  • Fauvisme met Camoin, Derain, Vlaminck, Friesz, Manguin, Marquet en Valtat… en niet te vergeten ... Matisse.
  • En het kleurrijke palet van Bonnard en Dufy en de grote vertegenwoordiger van de moderne kunst Chagall.
    Les Baux de Provence)


In 2012 was 'Gauguin et Van Gogh aux ....' te zien: de eerste noordelijke schilderijen, de groene Bretonse landschappen, de korenvelden met kraaien en amandelbomen in bloesem, de ontmoeting in Arles, het atelier in de tropen, de sterrennacht of de serie cypressen. Deze schilderijen van Gauguin en van Gogh worden allemaal op bijzondere wijze geprojecteerd op gigantische blokken van steen in Carrières de Lumières in Les Baux de Provence.


Les Baux-de-Provence - Bouches-du-Rhône - Provence-Alpes-Côte d'Azur


Zie YouTube-film voor een indruk van de exposities:

Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

182892

Advertorial