La Cassine - La Bicyclette Bleue

21 juli tot en met 18 augustus 2018

Château de la Cassine is al jaren het decor voor de jaarlijkse voorstellingen op het terrein van het voormalige kasteel. Na successen als "Les Misérables" (Victor Hugo), "Germinal" (Emile Zola) en "Sans Famille" (Hector Malot), is het dit jaar "La bicyclette bleue" (Régine Deforges) dat vervolg geeft aan de reeks literaire voorstellingen.


La Bicyclette bleue is een bewerking van een succesverhaal van Régine Deforges dat is verschenen in 1981. Het geheel bestaat uit drie delen en het verhaal speelt zich af tijdens de Duitse bezetting.


In juli en augustus wordt op vrijdag- en zaterdagavond het stuk opgevoerd in La Vendresse, waarbij de over rails rijdende tribune met het publiek langs de verschillende scenes wordt verplaatst. Meer informatie: la-cassine.com


La Cassine - het Kasteel en Franciscaner Klooster

In 1571 liet Louis de Gonzague, de hertog van Rethel, een kasteel bouwen in La Cassine en stichtte er in 1585 een franciscaner klooster. Het kasteel werd in 1850 verbouwd en in 1940 door brand vernield. Tegenwoordig is de ruïne van het kasteel het decor voor klank- en lichtspel in de zomermaanden.

Met dank aan CDT des Ardennes

 

Vendresse - Ardennes - Champagne-Ardenne

 

 

Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

289511

Advertorial