Festival d'Avignon

6 tot 29 juli 2018

Het Festival d'Avignon is hét festival voor theaterliefhebbers. Dit jaar wordt het grote festival, dat deel uitmaakt van het cultureel erfgoed van de stad, voor de 72ste keer gehouden. Het festival duurt van 6 tot en met 29 juli.

 

Al ruim 70 jaar worden moderne creaties van toneel- en theaterproducties in het zonnetje gezet. Het festival van Avignon is gesticht in 1947 en staat wereldwijd bekend als een van de belangrijkste internationale evenementen voor het moderne theater. Ieder jaar in de maand juli verandert Avignon in een theaterstad. Het historische erfgoed wordt omgetoverd in een indrukwekkende toneelzaal, om plaats te kunnen bieden aan de tienduizenden jonge en oudere theaterliefhebbers. Het aantal verkochte kaarten bedraagt meer dan 130.000. Veel bezoekers komen van ver en zijn in de omgeving op vakantie. Zij komen dan een paar dagen naar Avignon om enkele van de ongeveer veertig theater-, dans- of muziekvoorstellingen te zien.

 

Met iedere editie wordt het Festival van Avignon opnieuw uitgevonden in samenwerking met een artiest, door samen met hem of haar een artistieke landkaart te schetsen. Dit gaat verder dan het eigen werk. Eigen ideeën en passies vormen de basis van het programma, dat verder wordt uitgewerkt door een dertigtal artistieke teams. Er wordt dus ieder jaar, samen met de artiesten, een zeker risico genomen. Iedere avond beleven één of meerdere werken hun ‘première’ op het festival, dat van Avignon een stad van creatie en avontuur maakt, voor zowel artiesten als het publiek.

 

Avignon - Vaucluse - Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

 

Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

265529

Advertorial