Fête du Mimosa

20 tot en met 28 februari 2018

Het Fête du Mimosa in Mandelieu-La-Napoule vindt in 2018 plaats van 20 tot en met 28 februari. Deze kleine mimosa bloemetjes, de 'winterzonnetjes', zijn de prachtigste symbolen van het zachte leven en de sfeer van feest en gezelligheid die heerst aan de Riviera. Profiteer van de film- en bloemenexposities, muziekavonden, filmvoorstellingen en ambachtelijke markten die de stad u aanbiedt.

 

De Engelsen, vaak echte tuinliefhebbers, waren in de XIXde eeuw vaak aan de Côte d'Azur te vinden. Ze waren onder de indruk van hun vakantieoorden aan de Rivièra en hebben de mimosa ermee naar toe genomen. De mimosa werd rond 1850 vanuit Australië geïmporteerd om de tuinen van de Engelsen te versieren. Door de eeuwen heen is mimosa een van de symbolen van de Côte d'Azur geworden.

 

De Route du Mimosa is 130 km lang en loopt van Bormes-les-Mimosas tot aan Grasse. Van de Corniche des Maures, langs de Corniche de l'Estérel, tot Massif du Tanneron staan overal op de flanken kleine gouden zonnetjes. Het blauw van de lucht en de zee, de okerkleurige aarde, het geel en groen van de acacia's... Kom dit unieke spectakel meemaken; maar opgelet: verboden te plukken!

 

Mandelieu-La-Napoule - Alpes-Maritimes - Provence-Alpes-Côte d'Azur

 

 

Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

282527

Advertorial