Saint-Nicolas à Nancy

24 november 2016 t/m 7 januari 2018

Dit jaar van 24 november 2016 t/m 7 januari 2018 wordt in Nancy de feestmaand gevierd met als eerste hoogtepunt Saint-Nicolas op 2 en 3 december. Ter gelegenheid van de intocht van Saint Nicolas vindt op Place Stanislas jaarlijks een indrukwekkende vuurwerkshow plaats, begeleid door prachtige muziek.

 

Op zondag aan het einde van de middag verzamelt iedereen zich in het oude centrum om het defilé ter ere van Saint Nicolas bij te kunnen wonen. In Frankrijk viert men eigenlijk niet de verjaardag van St. Nicolas, maar zijn sterfdag op 6 december. De feestelijkheden bundelt men echter in het eerste weekend van december.


Saint-Nicolas is de beschermheilige van zwakken en onderdrukten, patroonheilige van Lorraine, van advocaten, zeelieden en schoolkinderen, hij wordt begeleid door zijn trouwe hulp Père Fouettard. Dit is geen Piet zoals wij hem kennen, maar doet meer denken aan het uiterlijk van een vogelverschrikker. Zijn taak is er op toe te zien dat de kinderen braaf zijn geweest. Is dit niet het geval dan bedreigt hij ze met zijn stok en neemt stoute kinderen mee in de rieten mand die hij op zijn rug draagt.
 

Saint-Nicolas à Nancy
 

Nancy - Meurthe et Moselle - Lorraine


Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

233400

Advertorial

Meer artikelen met:
Feestdagen , , Evenement

Meer in de regio:
Ook in Lorraine

Ook in:
Ook in de maand December

Overnachten:
Overnachten in Lorraine