Festival Berlioz

18 augustus tot en met 2 september 2018

De 25ste editie van het Festival Berlioz in La Côte Saint-André staat in 2018 in het teken van het komende jaar: de 150ste sterfdag van Hector Berlioz. Het internationale festival van klassieke muziek behoort tot de grootste die in dit seizoen plaatsvinden. De plaats waar de concerten zijn te beluisteren is La Côte Saint-André, de geboortegrond van het muzikale genie Hector Berlioz. Het geboortehuis van de Franse componist (1803-1869) in La Côte Saint-André is een museum met behalve exposities ook andere activiteiten gedurende het hele jaar.

De hoofdlocatie voor de symfonische concerten, de binnenplaats van het kasteel Lodewijk de 11de, is tijdens het festival uitgerust met een accommodatie die uniek is in Frankrijk. Deze beschermt het publiek en de musici bij slecht weer en combineert de akoestische kwaliteit van een concertzaal met de voordelen van een buitenlocatie. De grootste nationale en internationale orkesten spelen met het grootste plezier de belangrijkste werken uit het Romantische repertoire.

In de omliggende plaatsen worden ook diverse concerten gegeven, over het algemeen kleine concerten, recitals en kamermuziek.


Enkele cijfers: gedurende 11 dagen meer dan 50 optredens met concerten, recitals, symfonieën en kamermuziek, meer dan 1000 musici, 25.000 bezoekers. Meer informatie op de website (in het Nederlands ! ) berlioz-festival

 

Isère - Rhône-AlpesDeel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

261256

Advertorial

Meer artikelen met:
Historie , Festival , Muziek , Klassiek

Meer in de regio:
Ook in Rhône-Alpes

Ook in:
Ook in de maand Augustus

Overnachten:
Overnachten in Rhône-Alpes