Franse wijngebieden

Frankrijk is natuurlijk het land dat bij elk gerecht de keuze kan bieden uit meerdere wijnen die komen uit een gebied dat reikt van noord naar zuid en van west naar oost. Het land met de beroemde wijngebieden, de grote wijnhuizen, de wijnchâteaus, de individuele verkoop bij kleine wijnboeren, de wijnroutes, de mogelijkheid om te helpen met de wijnpluk. Maar ook het land dat de laatste jaren grote concurrentie in de wijnproductie ondervindt uit het buitenland.

Van dit laatste ben je je niet zo bewust als je in Frankrijk bent, de wijngaarden tegen de heuvels ziet liggen en een bordje “Dégustation” volgt naar een wijnboer om wijn te gaan proeven en wellicht te kopen. Vele wijnen hebben het predikaat AOC (Appellation d'Origine Contrôlée). Die wijnen voldoen aan strenge regels die voor de consument zichtbaar zijn op het etiket, zoals de naam, de streek en het land. Deze gegevens zeggen iets over de herkomst en garanderen daarmee de kwaliteit.

Naast de 'gewone' wijnen zijn de biologische wijnen sterk in opkomst. Veel informatie hierover is te vinden op de website van Association Bien Boire: Alles over biologische wijn uit Frankrijk

 

Wijngebieden op nevenstaande kaart:

 

Deel dit op:
Facebook- Twitter- Google- Linkedin

Advertorial

Meer artikelen met:
Wijn , Dranken

Overnachten: